Az eseményről:

“Az ingyenes online beszélgetés résztvevői: Békési Tímea addiktológiai konzultáns és Dr. Kassai Szilvia interkulturálispszichológia-szakértő.
Körülbelül 400 ezer gyermek él Magyarországon olyan családban, amelyben egyik vagy mindkét szülő alkoholbeteg. Ha ehhez hozzávesszük azokat, akik szenvedélybeteg szülők mellett nőttek fel, akkor megdöbbentő adatot kapunk: a társadalmunk körülbelül 20%-a hordozza ezt a súlyos örökséget.
A beszélgetés – és az Újraépített életek című könyv – tabukat dönt. Békési Tímea és Dr. Kassai Szilvia arra vállalkozik, hogy bemutassa a szenvedélybeteg családokban felnővők sorsát és megküzdési módjait. A kutatási és terápiás tapasztalatok megosztása mellett rengeteget kaphatunk az érintettek vallomásaiból, saját függőségeikről és józanodásukról, párkapcsolati, szakmai, magánéleti elakadásaikról. A szakértők kiutakat mutatnak szenvedélybeteg családoknak és felnőtt gyermekeiknek egyaránt. Hiszen, bár bizonyos mértékig meghatároz minket, honnan jövünk, többek vagyunk, mint a traumáink összessége ‒ és újraépíthetjük az életünket.
Házigazda: Szörnyi Krisztina, a HVG Extra Pszichológia magazin főszerkesztője.
Időpont: 2022. június 9., 18:00-19:30
Az élő beszélgetést zárt Facebook-csoportban követheted majd, amelynek során kérdéseket tehetsz fel a szakembereknek.
Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyet itt tudsz megtenni: https://event.hvg.hu/?kod=OF00414 “