Játékszabály    

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat gondozásában megjelent “Hogy folytatod?” beszélgetésindító társasjátékban a játékosoknak lehetőségük nyílik utazást tenni saját és játékostársaik gondolatai és érzései körül. A játékosok félkész mondatokat fejezhetnek be pillanatnyi érzéseik szerint, miközben átélik a közös játék örömét, és saját bátorságuk mércéje szerint nyílhatnak meg önmaguknak és társaiknak.

A 110 db kártyából 30 db kifejezetten a szülői alkoholizmus témakörét járja körül. A kisfiúval jelölt kártyák szakember vezetése mellett alkalmat adnak az önismeret fejlesztésére, a mondatok befejezése segíthet rálátni önmagunkra, nehézségeinkre és erősségeinkre.

A játékot tervezte: Győri Zoltán

Kattints ide a bemutató videó lejátszásához

Vásárláshoz kattints valamelyik logóra:

           

Ti írtátok. Köszönjük!

Ez a játék szerintem rendkívül hasznos és remek “jégtörő” lehet egy új csapat összekovácsolásában például munkahelyen. 🙂 Annak idején vért izzadtam hasonló játékok megalkotásában, hogy a csapataim jobban megismerjék egymást. Nagyon nem akartam egy száraz, interjú jellegű “Mondj magadról 3 dolgot” kört menni, mert mindenki unja, utálja és a 3. percben már senki oda sem bagózik. Így viszont oldottabban tudják megismerni egymást és a figyelem garantált.

Elgondolkodtam ezen a játékon, hogy nem okozna e valakinek kellemetlen érzést azért mert arról kell beszélnie amiről nem szivesen beszélne. De ott a lehetőség, hogy nem kötelező semmi, és aki ki akar nyílni és elmondja az esetleges titkait, aki meg nem, az meg azokat a kártyákat dobja ki amikről nem akar beszélni. És persze lehet diplomatikusan is válaszolni. Ez azért érdekes, mert aki nyitottabb, az enélkül a társas nélkül is kitálal, viszont aki nem, és kidobja a neki “kerülendő” témákat, akkor tőle a társasozás közben nem tudhatunk meg olyan sokat róla. Lehet hogy a kidobott kártyákból lehet következtetni az illetőre? Ez már pszichológia. Ehhez nem értek.

Merész vállalás, ugyanakkor mégis egy nagyon jó játék, ami biztos vagyok benne, hogy sok embernek fog segíteni, hogy könnyebben megnyílhasson és, hogy jobban megismerje a többieket. Gratulálok hozzá! 🙂

Gratulálok! Anyaként és osztalyfőnökként nagyon hasznosnak találom! Repes a szívem az örömtől! ❤️ Köszönöm, nekem hiánypótló!