Szenvedélybeteg szülők felnőtt gyermekeinek szóló színházterápiás workshop!!!
A tréninget Hoffmann Kata, a Láthatatlan árvák szerzője és Nagy Alíz vezetik.
Alkoholista vagy más szempontból diszfunkcionálisan működő családban nevelkedve az embernek az átlagostól nagymértékben eltérőek a szocializációs tapasztalatai, ezáltal a kapcsolatkészség, az önmagunkról és másokról alkotott belső reprezentáció, az érzelemszabályozás, az alapvető bizalom és biztonságérzet – a személyiségfejlődés szinte minden területe – károsodik, amely már gyermekkorban illetve a későbbiek során is különböző kapcsolati és életvezetési nehézségeket okozhat.
Az ilyen családokra jellemző „Ne érezz, ne bízz, ne beszélj!” tilalma nyomán szinte törvényszerűen elakadások mutatkoznak a bizalom és önbizalom, az érzések megélése és kifejezése, és az élmények megosztása, kommunikációja terén.
Gyakoriak az érzelemszabályozás módosulásai, a tartósan fennálló nyugtalanság, elégedetlenség, ingerlékenység, a rendkívül gátolt düh vagy épp a robbanékonyság, akár váltakozva; tehetetlenségérzés, szégyen, önvád, bűntudat; visszahúzódás és elszigetelődés, a határok és én-határok kijelölésének nehézsége; az intim kapcsolatok kialakításának vagy fenntartásának nehézségei, megmentőkeresés, önvédelem elmulasztása, stb.
A színházterápia egy olyan módszer, amelyben dolgozni tudunk a verbalitás számára nehezen hozzáférhető élményekkel, tartalmakkal is, egy biztonságos térben a testtudati munka, kapcsolati munka és az önkifejezés, kreativitás, alkotás által. A játék során lehetőség nyílik közelebb kerülni magunkhoz, a tapasztalatainkhoz, illetve létre tudnak jönni korrektív emocionális élmények.
Ha fentiek közül több dologban is magadra ismersz és szeretnél ezeken dolgozni, gyere el módszerdemonstrációs tréningünkre!
Helyszín: 1123 Bp. Ráth György utca (a Délinél)
Időpont: 2023. március 11. szombat 10.00-14.00
Részvételi díj: 10.000 Ft
Bővebb infó:
Hoffmann Kata: 20/3632006 klinikai szakpszichológus, színháztréner
Nagy Alíz: 30/6390961 színháztréner, tapasztalati, szociális segítő, szociális munkás
Jelentkezés: szinhaztrening@gmail.com
Ha tetszik a módszer, lehetőséged van jelentkezni az április folyamán induló 5 alkalmas (április 1-től, kéthetente szombaton 10.00-18.00), kis létszámú (4-8 fő), zárt csoportos színházterápiás önismereti folyamatra is. Részvételi díj 20.000Ft/alkalom.