AZ EgyHét programsorozat eseményeként, 2024. október 13-án, vasárnap, 14:00-től 18:00 óráig nyitott irodalomterápiás önismereti csoportfoglalkozásra kerül sor a Kék Golyó utcai Fogadóban.

Az alkalom során azt a témát járjuk körül, hogy a szenvedélybeteg szülők felnőtt gyerekei milyen kapcsolati mintákat hozhatnak magukkal születési családjukból, és ezek miképpen lehetnek hatással későbbi életük folyamán a másokhoz való viszonyulásukra és énképükre.

Milyenek vagyunk mi, mint szülő, barát, házastárs, partner? Hogyan, milyen minőségben vagyunk jelen a hétköznapi életfeladatok során, a munkában, a társas életben? Mi befolyásolja a kapcsolatunkat saját magunkkal, és alakítja a kötődésünket a hozzánk közel állókhoz?

Az önismeret mélyítése mellett a kapcsolódás és a kimondhatóság élménye kerül a foglalkozás fókuszába, melynek során a közösen feldolgozott szövegek, az ezekhez kapcsolódó kreatív és expresszív írásfeladatok az érzelmek, megélések tudatosítását és megfogalmazását támogatják.

Helyszín: Magyar Máltai Szeretetszolgálat Fogadó Pszichoszociális Szolgálat, 1123 Budapest, Kék Golyó u. 19.

A foglalkozás vezetője: Sós Eszter irodalomterapeuta, képzésben lévő addiktológiai konzultáns, a Fogadó terápiás munkatársa.

Az esemény a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Fogadó Apa, Anya, Pia programjának (www.apaanyapia.hu) támogatásával valósul meg, ezért a részvétel ingyenes, a helyek korlátozott száma miatt viszont regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a sos.eszter@maltai.hu e-mail címen lehetséges. Jelentkezési határidő: 2024. október 9.